Akuttandvård - Tider hos akuttandläkare i Stockholm och Solna

Solna Dental - Akuttandläkare i Stockholm med lediga tider

Kontakta oss på: 08-55 39 39 99.
Det går även bra att boka en akuttid online.

Har du ont och vill slippa köa? Ring oss, så får du en tid hos akuttandläkare i Stockholm inom 24 timmar! Vi tar endast emot tidsbokningar för akuta besök, ej drop in! Endast kort eller kontantbetalning! Här på Solna Dental tar vi emot patienter med akuta tandbesvär från hela Stockholm. 

Boka en akuttid och få hjälp inom 24 timmar!

Kontakta oss om du har akut tandvärk, ömhet, svullnad, problem med visdomständer eller frakturer. Om du har svullnader och feber bör du snarast uppsöka vård för att undvika komplikationer! Tack vare vårt centrala läge i Solna kan vi lätt ta emot patienter från hela norrort såsom Sundbyberg, Bromma, Solna samt övriga Storstockholm. Vi har kort kötid och gör alltid vårt yttersta för att se till att du får den vård du behöver. Vill du boka tid eller bara fråga om något? Vår kunniga personal finns här för dig året om! Kontakta oss gärna om det är någonting du undrar över.

Akuttandvård i Stockholm när du behöver den som mest

När man har ont i en tand vill man ha hjälp så fort det bara går. Tandvärk innebär sömn- och koncentrationssvårigheter och man ska inte heller vänta för länge med att kontakta en tandläkare när man har tandvärk. Även om det sällan föreligger någon direkt fara är tandvärk sällan övergående, utan ett tecken på att något är fel med tänderna.

”Mottagningarna är stora och hos oss slipper du köa. Det innebär också att vi så gott som alltid kan erbjuda en snabb akuttid”

Kontaktar du oss så får du en tid inom 24 timmar och slipper gå runt med smärta. Dina tänder blir undersökta och oftast åtgärdade vid ett och samma tillfälle, men då mer avancerade ingrepp krävs kan det behövas ett återbesök. Vi ser dock alltid till att du kan lämna mottagningen utan smärtor.


Akut tandvård hos Solna Dental

  • Lätt att få tid
  • Tandläkare och tandsköterskor med svensk utbildning
  • Försäkring
  • Trygg miljö
  • Specialistutrustning av högsta kvalitet
  • Bra priser

Lättillgänglig och snabb akuttandvård hos våra akuttandläkare

Vi har två mottagningar i Solna; en i Huvudsta och en vid Solna Station. Du når oss lätt via buss, tvärbana eller pendeltåg. Mottagningarna är stora och hos oss slipper du köa. Det innebär också att vi så gott som alltid kan erbjuda en snabb akuttid hos någon av våra akuttandläkare om du är i stort behov av akuttandvård. Du måste dock alltid boka en tid via telefon eller via vår onlinebokning, vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda drop-in-besök. Är du osäker på om du behöver akut tandvård eller boka en vanlig undersökning? Kontakta oss så hjälper vi dig att boka en tid.

Vanliga orsaker till tandvärk

Tandvärk kan ha många orsaker. En vanlig anledning är visdomständer som håller på att tränga ut eller som vuxit snett och trycker mot angränsande tänder. En annan vanlig orsak till smärta är att man har långtgående karies, så kallad pulpit, där bakterier tagit sig in i tanden och angripit tandnerven, pulpan.

Då måste en rotfyllning göras, då man först rensar tandens rotkanaler och sedan fyller den med ett kompositmaterial. Det är inte alltid möjligt att utföra en rotfyllning direkt vid ett akutbesök, det beror på hur svårt det är att göra rent rotkanalerna. Dock utförs alltid en tillfällig behandling med bakteriedödande material och du kommer att slippa det mesta av smärtan tills du kommer tillbaka för en permanent rotfyllning.

patient med tandvärk i behov av akuttandvård, akuttandläkare hjälper

Har du slagit ut en tand bör du också kontakta en akuttandläkare. Chansen är stor att tanden, om den är oskadd går att sätta tillbaks och fås att växa fast igen. Det kräver dock att tanden hålls fuktig och att du snabbt kontaktar en tandläkare. Ring oss, så ordnar vi en tid så snabbt det går.

Akuttandläkare Solna Dental – Rätt val för dig i Norrort

Bor du i Solna, Sundbyberg, Bromma eller Hallonbergen är vi ditt självklara val när du behöver en tandläkare akut. Hos oss får du snabbt tillgång till bra akuttandvård som håller hög teknisk standard och vi har kompetensen att hjälpa dig med vad du än har besvär av. Ring oss idag om du behöver akuttandläkare i Stockholm!

Artiklar om akut tandvård

RSS

Tandtråd – en komplett guide

14 Sep 2023

Tips och information om tandtråd För att få friska, fräscha och starka tänder så finns det tre stycken tydliga nycklar. Dessa ser ut enligt följande: Regelbunden tandborstning: Minst två gånger per dag så ska man borsta sina tänder - morgon och kväll á två minuter vardera. Den tandkräm man använder ska innehålla fluor. Tandtråd och [...]


Vakna med smärta i käken

24 Feb 2023

Många har upplevt hur man vaknar på morgonen och har ont i käken. Vanligtvis går det över under dagen men om det inte gör det eller om man har återkommande smärta i käken så bör man försöka hitta orsaken till varför det gör ont.  Värk i käken kan orsakas av en mängd olika saker såsom: [...]


Järnbrist – åtgärder och orsaker

14 Jan 2023

Järnbrist är en vanlig åkomma – inte farlig, men den leder lätt till orkeslöshet och brist på energi och är därför värd att åtgärda. Här berättar vi mer om järnbrist – vad det är, hur symtomen ser ut och hur det kan behandlas.  Otillräckligt med hemoglobin Järnbrist innebär att kroppen har svårt att tillverka hemoglobin, [...]


Tandhälsa och allmänhälsa

12 Sep 2022

God tandhälsa och allmänhälsa hänger ihop. Att den som har dålig tandhälsa och svårt att tugga ofta får magproblem är allmänt känt men få vet att forskare hittat samband mellan tandköttsinflammation och hjärtproblem. Parodontit länkas till andra sjukdomar Det är just parodontit som är det man ser har ett samband med andra sjukdomar. Parodontit är [...]


Använd tandkräm som fläckborttagning

9 Aug 2022

Tandkräm är extremt viktigt för våra tänder. Sedan man i början av 60-talet började tillverka tandkräm med fluorid - fluor, i folkmun - så har den svenska munhälsan kraftig förbättrats. Man kan ha svårt att föreställa sig detta idag, men faktum är att 23 % av alla svenskar - år 1960 - saknade en- eller [...]


Mat och dryck som stärker din emalj

19 Jun 2022

De flesta av oss är medvetna om att mat och dryck påverkar tänderna negativt. Man har ofta hört rådet av tandläkare att inte småäta för att att minska syraangrepp på tänderna. Det som inte så många vet är dock att det finns mat som är bra för tänderna! Reparerade saliv För att förstå hur det [...]


Kan man få tandvård på akuttmottagningen på sjukhuset?

15 Apr 2022

I de allra flesta fallen är det ingen ide att gå till en vanlig akutmottagning på ett sjukhus för att få hjälp med dina tandproblem. De kommer med högsta sannolikhet att skicka dig till en tandläkare. Tandläkare är experter på tand- och munhälsa och kan hjälpa dig med det mesta som rör det området. De [...]


Vanliga frågor till din akuttandläkare

Vad kan man ta för att lindra akut tandvärk?

Vanliga receptfria smärtstillande kan hjälpa och lindra vid akut tandvärk. Gärna en kombination av Ipren och Alvedon för bäst effekt. Glöm dock inte att även alltid kontakta akuttandläkare vid akut tandvärk.

Hu ska man göra om man slagit ut en tand?

Förvara tanden i munnen eller i vätska och besök en tandläkare så fort som möjligt för att undersöka tänderna. Tanden ska förvaras på detta sätt för att se till att roten inte torkar ut.

Vad ska man göra vid smärta i visdomstand?

Detta kan bero på att du 1. har hål i din visdomstand, 2. tanden eller tandköttet kring tanden är inflammerat samt 3. om du har en cysta vid tanden. Får du feber i samband med tandvärken är det viktigt att du tar kontakt med en akuttandläkare direkt. Detta gäller även om du får svårt att gapa eller om du känner att det svullnar vid tanden och svullnaden sprider sig nedåt halsen.

sök akuttandläkare i Stockholm vid problem med visdomstand