Tandläkare Hallonbergen - Akut tandvård, tandimplantat, tandhygienist m.m.

Din tandläkare i Hallonbergen

Du som bor i Hallonbergen kan få prisvärd och bra tandvård i Solna. Här arbetar kunniga tandläkare i toppmoderna lokaler i Huvudsta och vid Solna Station strax intill Mall of Scandinavia. Från Hallonbergen tar du dig till oss enkelt och snabbt med tunnelbana, buss, cykel eller bil. Vid bokning kan vi oftast se till att du får en tid så snart som möjligt. Är du i behov av akut tandvård kan du oftast få tid redan samma dag du ringer.

”De goda kommunikationerna gör att du som bor i Hallonbergen enkelt kan ta dig till andra delar av Norrort för att få bra tandvård. Våra mottagningar i Huvudsta och vid Solna Station är två förstklassiga alternativ”

Sedan Folktandvården lade ner sin lokala mottagning i december 2017 är det ont om bra tandvård i Hallonbergen. Lyckligtvis möjliggör den täta stadsbildningen och de goda kommunikationerna att du som bor i Hallonbergen enkelt kan ta dig till andra delar av Norrort för att få bra tandvård. Våra mottagningar i Huvudsta och vid Solna Station är två förstklassiga alternativ. Vi arbetar för att bli det självklara valet av tandläkare för dig som bor i Norrort.Hos oss kan du gå på rutinundersökningar hos tandläkare och tandhygienist, men även få specialisttandvård utifrån dina behov. Bland annat erbjuder vi tandimplantat, tandblekning och tandreglering. Vår personal har en bred kunskap och svensk utbildning samt förfogar över den senaste utrustningen inom modern tandvård. Tack vare dessa tillgångar vågar vi lova att vi kan erbjuda den bästa tandvården för dig som bor i Hallonbergen och Norrort.

Hos oss får du snabbt träffa en akuttandläkare

Är du i behov av en akuttid hos en tandläkare behöver du inte vänta länge hos oss. Vi kan i normala fall ordna en tid hos en akut tandläkare redan samma dag du ringer. Oftast beror akuta smärtor i en tand på en infektion i tandnerven, pulpan. Då rensar vi och rotfyller tanden så att smärtan försvinner och tanden får en chans att överleva. Om rotsystemet är komplicerat eller om tanden sitter illa till kan det behövas fler behandlingar. I så fall fyller vi tanden med ett bakteriedödande medel så att du inte ska behöva ha ont under tiden du väntar på en ny behandling. Våra akuttandläkare gör alltid allt de kan för att du ska bli av med smärtan.

akut tandvärk tandläkare hallonbergen

Har du slagit ut hela eller delar av en tand kan vi oftast hjälpa dig direkt, antingen genom att sätta i tanden igen och fixera den, eller genom att bygga upp tanden igen. Vi gör alltid en bedömning om det bästa alternativet i just din situation och ser till att du får rätt vård. Finns det fler än en väg att gå hjälper vi dig att göra ett bra val ut ett kvalitativt, men också ekonomiskt perspektiv. Vi vet att många inte alltid har råd att ta det dyraste alternativet. Tandvård är dyrt, och tandvårdsstöd och högkostnadsskydd täcker inte alla kostnader vid ett större ingrepp. Däremot kan vi, om en viss behandling är nödvändig, erbjuda lån med avbetalningsplaner i samarbete med Resurs Bank.

Tandhygienisten hjälper dig att förebygga tandsjukdomar

Våra tandhygienister arbetar förebyggande med att hjälpa våra kunder att ta hand om sina tänder. Egenvård, att sköta om sina tänder med regelbundna rutiner, är den viktigaste delen av tandvården, och om du på ett bra sätt själv tar hand om dina tänder och kompletterar med ett besök hos tandhygienist någon gång per år har du stor chans att slippa problem med tänderna.

En tandhygienist informerar inte bara om tandvård utan tar även bort plack, tandsten och behandlar tidiga stadier av karies och andra tandsjukdomar. Utnyttja ditt årliga tandvårdsstöd till ett besök hos någon av våra tandhygienister!

Tandimplantat och andra specialbehandlingar

Vi erbjuder många olika behandlingar hos Solna Dental – din tandläkare i Hallonbergen. För den som har förlorat en tand kan vi hjälpa till med att ersätta den med ett tandimplantat. Med hjälp av ett tandimplantat kan en tand ersättas av en konstgjord tand som sätts fast på en skruv av titan som fixerats i käkbenet. Ett tandimplantat ser precis ut som en riktig tand och man kan ersätta både en eller flera tänder med implantat. Ett alternativ till tandimplantat är tandproteser, som kan tas ur. Vi ser alltid till att du får kännedom om vad som kan göras och vad det har för för- och nackdelar och hjälper dig att göra ett bra val.

tandimplantat hallonbergen

Förutom tandimplantat utför vi även tandblekning, skalfasader och andra typer av estetisk tandvård. Amalgamsanering, käkkirurgi, tandreglering och tandrengöring med airflow är andra exempel på behandlingar. Du som bor i Hallonbergen, boka in en undersökning hos oss och se vad vi har att erbjuda. Vi lovar att göra allt vi kan för att du ska bli nöjd med ditt besök hos oss och att du upptäcker fördelarna med att besöka en modern och flexibel tandläkarmottagning!

Priser tandläkare Hallonbergen

Samtliga priser är angivna innan tandvårdsförsäkringen som idag ligger på 300 kr för personer mellan 30 och 64 år och 600 kr för personer mellan 24 och 29 år samt personer som är 65 år och äldre.

Behandling: Pris:
Undersökning tandläkare 885 kr
Röntgenundersökning hela bettet 1150 kr
Akuttandläkare undersökning 495 kr
Tandimplantat per styck 4150 kr
Undersökning tandhygienist 885 kr

Artiklar och information om tandvård