Airflow - Skonsam behandling

Rena tänder med airflow

Med airflow avlägsnas ytliga beläggningar och missfärgningar snabbt och lätt från dina tänder. Behandlingen är smärtfri. Efteråt känns munnen fräsch och behaglig eftersom airflow sprayen finns i olika smaker som citron, jordgubb etc. Kontakta oss på Solna Dental om du är intresserad av att boka in en behandling!

Airflow utförs av någon av våra kunniga tandhygienister och hela behandlingen tar drygt 30 minuter och medför inget obehag för dig som patient. Då tekniken bygger på att blåsa rent tänderna med luft är den betydligt mer skonsam än tandblekning eller andra liknande metoder.

Se resultat före/efter behandling:

Airflow före
Före
Airflow efter
Efter

Kombinera med undersökning

När du bokar in en behandling kan du även passa på att göra en allmän undersökning av dina tänder. Vi rekommenderar att du besöker en tandläkare eller en tandhygienist en till två gånger per år för att i tidigt stadium upptäcka tecken på karies eller andra problem samt att ta bort tandsten. Förebyggande tandvård ger dig en bättre tandhälsa överlag.

Hur fungerar Airflow?

Airflow är en behandling som effektivt tar bort missfärgningar från tänderna. Det går att jämföra med en polering som dock sker utan några skadliga partiklar - en behandling med Airflow sker med vatten, salt och luft.

Många andra poleringstekniker och behandlingar i syfte att ta bort exempelvis missfärgningar har en svaghet i att de enbart fungerar ytligt.

Airflow å sin sida är en behandling som gör jobbet mer på djupet och som även kommer åt mellan och på baksidan av tänderna. Det ger patienten en ren och fräsch känsla i munnen; en känsla som sitter kvar under en lång tid.

För vilka passar Airflow?

Airflow passar för de allra flesta patienter som lider av missfärgade tänder. Rökare, snusare, ivriga thé- eller kaffedrickare är några exempel på patienter som väljer Airflow som behandling. Det viktiga är att behandlingen utförs av en legitimerad tandhygienist och detta för att full effekt ska kunna utlovas. I samband med att Airflow utförs så är det också viktigt att man undersöker statusen på tänderna. Det är en kombination som rekommenderas: undersökning och Airflow kan göras vid samma besök.

En vanlig tandblekning kan vara ett sämre alternativ än Airflow. Detta i synnerhet för personer som av hävd har känsliga tänder och tunnare emalj. Gällande det färdiga resultatet så handlar det om en smaksak. En tandblekning gör tänderna vitare. Detta medan en behandling med Airflow ger tänderna den ordinarie, vitare, nyansen tillbaka - på ett mer skonsamt sätt.

Många kan uppleva att en tandblekning är för avslöjande och där man, helt enkelt, får onaturligt vita tänder. Personer i omgivningen ser att man blekt sina tänder. Airflow ger en mer naturlig blekning och det är tilltalande för många. Som sagt: det handlar om en smaksak och vi är gärna med och ger råd kring våra estetiska behandlingar för att du ska hitta en behandling som passar dina målbilder.

Hur länge sitter effekten av Airflow i?

Effekten av Airflow är dokumenterat god, men hur länge den effekten sitter i är emellertid ytterst individuellt. Din livsstil är avgörande för hur pass lång tid dina tänder håller sig vita. Dricker du mycket kaffe eller - framförallt - röker så kommer dina tänder att missfärgas av detta. Anledningen till varför du valt Airflow som behandling är alltså samma anledningar till varför effekten av behandlingen blir kortare. Minskar du din kaffekonsumtion, drar ner på snusandet eller slutar att röka så kommer dina tänder att hålla sig vitare under en längre tid.

En viktig sak att tänka på är att en behandling med Airflow räknas som en kosmetisk åtgärd. Det innebär att du inte kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag för behandlingen. Det är ytterligare ett argument till varför du ska boka in en undersökning i samband med att du bokar tid för en behandling med Airflow. Undersökningens kostnad täcks nämligen delvis av det bidrag du har tillhanda.