6 juli, 2020

Det senaste inom tandblekning – helvita tänder på kort tid

Alla tänder blir mörkare och får missfärgningar med åren. Vi erbjuder det senaste inom tandblekning med snabbt och gott resultat utan biverkningar.

All mat och dryck påverkar tändernas utseende i någon mening och får dem att bli mörkare med åren. Men vissa livsmedel ger också med tiden missfärgningar. Detta gäller till exempel kaffe, te, vin, läsk, juice och andra drycker med hög surhetsgrad, men också “nyttiga” livsmedel som vissa bär och frukter. Tänderna blir också missfärgade av snus och rökning.

Modern tandblekning (https://solnadental.se/behandlingar/tandblekning-tandsmycken/) är ett utmärkt sätt att få bort missfärgningar och ge tänderna en ljusare nyans som gör att du vågar skratta och le igen. Med de metoder för tandblekning vi använder oss av har vi också stor kontroll över precis vilken blekningsgrad som är lämplig för dina tänder, till exempel om du vill bleka tänderna i samband med en protetisk behandling.

Kronor och fyllningar påverkas inte

Det kan vara bra att känna till att kronor (https://solnadental.se/behandlingar/kronor-och-broar/)och fyllningar inte påverkas av tandblekning. Om dessa är synliga så kan det därför vara nödvändigt att byta ut kronor eller göra nya fyllningar, så att de passar in färgmässigt i tandraden. åt andra hållet kan tandblekning vara ett sätt att få resten av tänderna att harmoniera med en ny tandkrona eller ett tandimplantat.

En tandblekning är aldrig permanent, utan tänderna kommer med tiden att börja